Installation

ÄNNU EN DAG PÅ JOBBET...


image transformers

Från monteringar av stora flygande drakar till vrålande ursinniga mekaniska dinosaurier! Dekorjobben inom film- & biografbranschen kan se mycket skiftande ut och man vet aldrig vad som väntar nästa dag. Detta bygge tillhör väl en av de mest storslagna på mycket länge och det tog en hel del arbetstimmar att få ihop detta monster - vill ni bli lite skrämda eller bara ta lite coola ’selfies’ med detta vidunder så är det bara att besöka foajén på Filmstaden Sergel, där det står uppställt under ungefär en månad fram till premiären…

100 ÅRS SVENSK FILMHISTORIA I CANNES


image cannes

Svensk Filmindustri fyller i år 95 år och man passade på att uppmärksamma detta under Cannes Filmfestival på Franska Rivieran med att bjuda kollegor, branschfolk och samarbetspartners på en exklusiv middagsbjudning strax utanför festivalområdet. Clavius fick äran att dekorera eventområdet med svensk filmhistoria under hundra år och vi plockade ut tio signifikativa titlar som var och en representerar filmarbeten under det jubilerande bolagets regi.

UPPDRAG DRAKMONTERING


image draktranaren

En av sommarens stora nya efterlängtade familjeäventyr på bio är uppföljaren DRAKTRÄNAREN 2 och Clavius har fått uppdraget som ’drakbyggare’(!) att dekorera några av landets större biografer med enorma ’vingspann’… Filmen har premiär 10 juli och drakarna kommer att ’flyga’ i alla de aktuella biograffoajéerna fram tills dess!

SF BIO PRESENTKORT


image sf_ke

Under maj månad har Clavius hjälpt SF Bio PRESENTKORT med att marknadsföra det framgångsrika samarbetet med ICA-butikerna runt om i landet, och genom att formge och bygga två olika montrar vid olika företagsmässor har vi spridit SF’s välkända profil. Fler bilder från eventmässorna i Borås och Stockholm/Arlanda inom kort!

RIO PÅ BIO INTERAKTIVT


image riokinect

I vårt dagliga arbete med olika filmkampanjer ingår också ibland uppdraget att arbeta med lite nya och roliga presentationstekniker! Vi har under flertalet tillfällen under de sista åren bl.a testat olika former av interaktiv teknik där biobesökarna själva får delta och interagera med de olika filmkampanjerna. Spelversionerna är givetvis populärast och just nu exponerar vi ett relativt enkelt men effektfullt kinectspel på Filmstaden Sergel i Stockholm, i samarbete med de svenska representanterna för Twentieth Century Fox, för att marknadsföra filmuppföljaren RIO 2 på bio! Stor glädje utbröt ibland biobesökarna i biograffoajén under deras försök att följa de ’tropiska dansstegen’ på skärmen… Åk till Filmstaden Sergel och prova du med - spelet står på plats under en begränsad tid (fram till påskhelgen), men kommer säkert att återkomma i nya former i en snar framtid! Vi har nya idéer på gång...

LEGO-KLOSSAR INVADERAR BIRKA PRINCESS


image LEGO_birka

Under ett par veckor har spel- och pysselsugna sportlovsbarn haft chansen att leka av sig på havet då Warner Games i samarbete med Birka Cruises lanserat The LEGO(R) Movie Videogame på fartyget. Clavius hoppade ombord när Birka för en kort stund stod i hamn. Vårt uppdrag var att på ett lekfullt sätt inreda två stora konferensrum och det gjorde vi med gardiner, jättelego, sittsäckar och färgglada barnmöbler. Med nästan 700 barn ombord under varje kryssning kan vi bara ana vilket härligt liv det har varit!