Gala

LITE EXTRA SPRAKANDE DEKOR TILL KRISTALLEN
Clavius var med på ett litet hörn under årets upplaga av Kristallengalan och hjälpte Kanal 5 att sätta lite stämning på Hasselbacken inför uppvärmningen innan prisutdelningen på Cirkus!

IDROTTSGALAN


image idrottsgalan_17

Dags åter för storslagna Idrottsgalan! Clavius på plats med entrédekor, galamatta, 12-meters dekortext, trappfolier, diskdekor och VIP-portal m.m. Ett årligen återkommande uppdrag och event som alltid är lika kul att hjälpa till med; omfattande, uppskattat och välbesökt! Fler bilder från vår dekor HÄR!

CLAVIUS FORMGIVNING SOM HYLLAT FILMPRIS!


image svennykvist

Under Göteborgs Filmfestival har även detta år ett nytt Sven Nykvist-pris delats ut och denna gång gick det till filmfotograf Sophia Olsson för sitt fotoarbete med filmen 'Sameblod'. Det är den världsberömde filmfotografen Sven Nykvist stiftelse som har skapat ett pris som har till ändamål att främja filmfotokonstens utveckling. Utöver en specialformgiven prisstatyett och ett diplom, utdelar också stiftelsen ett tillhörande stipendium på 50.000kr . Stipendiet kallas "The Sven Nykvist Cinematographic Award" och mottagare av stipendiet skall vara nyskapande filmfotografer, företrädesvis sådana verksamma i Sven Nykvists anda. Helena Arnberg och Thomas Johnson på Clavius har fått äran att formge detta pris och tillsammans med glaskonstnären Paul Grähs och prisbelönte bladguldskonstnären Leif Restadh har de arbetat fram detta hantverkspris av ugnsgjutet kristallglas, förgyllt med 23 karats bladguld och placerat på en mattslipad inoljad sten i svart granit. Infästningen mellan glas och granit är tillverkad i svarvat silverstål. Naturmaterialen garanterar en hedervärd vikt på över 5,8 kg. Vi är mycket glada på Clavius att få vara en del av skaparna bakom detta prestigefulla pris!

SÄLLSKAPSRESAN ÖPPNAR PLAYA PÅ CHINATEATERN


image sallskapsresan

Under fredagskvällen var det stor galapremiär på Musikalen Sällskapsresan på ChinaTeatern i närvaro av bl.a. självaste Stig-Helmer! Clavius hade tillfälligt förvandlat teaterns trottoar mot Berzelii Park till en solindränkt playa - komplett med solstolar, parasoller och 'Bodegas Bar'! Galamattan lyste gul i fotoblixtarnas sken och en förväntansfull publik 'checkade in' för vidare transport med musikens hjälp till varmare breddgrader ibland grisfester, sololja och Bamseklubbar… Vi tackar Petré Event för uppdraget! Fler bilder från premiären finns
HÄR!

GLIMRANDE GULDBAGGEGALA


image guldbaggen2016

Vilket härligt sätt att inleda arbetsveckan på - med Guldbaggegalan - och Clavius var där på Cirkus och byggde upp bl.a. filmbranschens största pressvägg och monterade för eventet specialtillverkad entrédekor! Ibland blir vårt arbete 'trampat på' av mer eller mindre kända fötter; som här med den guldiga loggan som är helt handtillverkat och inskuren i svart heltäckande matta. Vinnarna roade sig också i det mysiga trädgårdscafét som Clavius byggde upp exklusivt bara för dem. Fler pressväggar, galamattor och dekorljus ingick också i uppdraget. Se fler bilder från Cirkus HÄR!

LJUDBOKSGALAN GÖR SIG HÖRD!


image ljudboksgalan_2

Stora Ljudbokspriset är ett svenskt litteraturpris och priset instiftades 2008 på Bok- och biblioteksmässan av Irisgruppens koncernchef Marlene Terkowsky, ordförande för bokmässan Bertil Falck och skådespelaren Peter Stormare. Den ljudbok som vinner är den som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen och priset delas därför mellan författaren och inläsaren. Pristagarna delar på prissumman och får varsitt konstverk skapat av Tove Adman. Ljudbokspriset delades för första gången ut 2009 och ges i tre kategorier; skönlitteratur, barn/ungdom och deckare. Clavius fick uppdraget och göra inramningen på Metropol Palais i Stockholm med entré- & scendekor och vi specialtillverkade också för prisgalan till ära en tjusig 3D-logo som lyste upp i vintermörkret!
Se fler bilder
HÄR!

ÅRETS MAPPIE UTSEDD PÅ GRAND HOTEL


image mappie2015

Sedan 2006 har M-magasin med Amelia Adamo i spetsen delat ut pris för Årets Mappie. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People och delas ut till kvinnliga företrädare 50+. Clavius fick åter äran att sköta den stora galans dekor och skapade en maffig entré med stora glittriga M, röd galamatta, stolpar och ett stämningsfullt pärlband av marschaller som ledde runt nästan hela Grand Hôtel. Inne i Vinterträdgården, där galan hölls, byggde vi ett podium och ställde ytterligare ett ståtligt, glittrande M för att förgylla scenen. Clavius bidrog även med en klassisk fotovägg, ramade in vinnardiplomen och hjälpte till med annat som hör galor till. Vi vill tacka Bonnier Tidskrifter och Wonderland Event för ett givande uppdrag och samarbete. Se fler bilder från eventet
HÄR!

FULLT GLIMMER PÅ GULDBAGGEN!


image guldbaggen_2015

En förtrollad kväll om året träffas hela den svenska filmindustrin för att belöna "årets bästa" i nitton Guldbaggekategorier. Det är Svenska Filminstitutet som står bakom det hedervärda priset. Clavius fick äran att förgylla entrén för alla inbjudna. För vad vore en galakväll som denna utan röda galamattor, tunga sammetsdraperier och marschaller med fladdrande lågor i snö och blåst. 

GAMES OF THRONES PREMIÄRSÄNDER PÅ BIOGRAF


image gameofthrones

Följ med i denna spännande fantasyserie till de sju kungadömena i Westeros – där kungar, drottningar, riddare, lögnare och adel slåss för makt och ära. Game of Thrones är en amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. TV-serien är skapad av David Benioff och D.B. Weiss. Under helgen som gick premiärvisades det första avsnittet i den nya säsongen på biograf Skandia och Clavius var på plats för att få tronen att glänsa...

ÅRETS MAPPIE-MINGEL PÅ GRAND


image mappie

Årets Mappie grundades 2006 och är M-magasins utmärkelse för kvinnnliga företrädare 50+. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People (översatt till svenska blir det Mogna Attraktiva Pionjärer). Nästan 800 gäster, ett sagolikt glitter, en makalös buffé, uppklädda kändisar och stolta pristagare, entusiastiska gäster, vitsig underhållning och stänk av allvar. Årets Mappiegala rörde alla sinnen och Clavius hade ännu en gång fått äran att ordna fram den glittriga dekoren och samtliga diplom plus konststatyett till prisutdelningen. Fler bilder här inom kort!

GULDBAGGEN FIRAR 50 ÅR PÅ CIRKUS


image guldbagge

För fjärde året i rad fick Clavius äran att arrangera entrédekor och pressvägg vid Gulbaggegalan på Cirkus i Stockholm och just detta år var ju lite mer speciellt än vanligt då priseventet fyllde 50 år och var extra välbesökt av branschens alla celebriteter! Stort pressuppbåd och festligt uppklädda och galaminglande gäster och pristagare flockades under vinterkvällen i de anrika lokalerna och en påföljande efterfest på Berns blev också finalen på en mycket lyckat jubileumsfirande i SFI’s regi. Fler bilder från eventet och festkvällen finns nu HÄR!